Inhoud

Installatie van de UiTPAS-balie (desktop)

Baliemedewerkers werken op desktop met een JavaFX-browser. Deze browser zorgt ervoor dat e-ID- en NFC-kaarten kunnen worden uitgelezen. Op deze manier is 1 install voldoende om iedereen met hetzelfde systeem te laten werken. Overigens was er nog geen stabiele oplossing om de meest gangbare browsers (chrome, IE, Firefox) met een NFC-kaartlezer te laten communiceren.

Installatie

Microsoft Windows

Alle stabiele versies zijn te vinden op http://files.uitpas.be/uitpas_browser.html Er is een folder voor oudere versies en een folder voor specifieke test-versies. De rootfolder geeft recentste stabiele versies weer.

Momenteel is uitpas-browser-2.2.5.msi de stabiele versie voor Windows. De .msi file kan je gewoon openen in Windows door te dubbelklikken. Elke build van de JavaFX-browser bevat steeds een volledige Java Runtime omgeving. De JavaFx gaat by default de proxy instellingen van de browser van de user overnemen. Sinds 2.2.5-build2 is het ook mogelijk om dit handmatig in te stellen (zie gebruik).

Mac OS X / Linux

Er is een generische jar file beschikbaar die met java opgestart kan worden. Op Mac OS X is de communicatie met de kaartlezer echter niet stabiel.

Gebruik

De JavaFX-browser is ingesteld om default te openen op balie.uitpas.be.

Van daar uit werkt alles zoals de website in een gewone browser zou werken met uitzondering van de input-velden:

  • inlezen van e-id gegevens
  • uitlezen van chipnummer NFC-kaart

Debug-modus

Je kan de JavaFX-browser in debug-modus opstarten door in de rechterbovenhoek 3x snel achter elkaar te klikken. In de debug-modus kan men volgende bewerkingen doen:

  • e-id en NFC-lezers testen
  • de browser naar een andere URL wijzen
  • aangesloten terminals (lees: NFC/e-ID readers) oplijsten en vergelijken met ondersteunde devices
  • vanaf 2.2.5-build2 kan je handmatig proxy instellingen ingeven

Lees vorige:
Balie applicatie

 

Lees verder:
Handleiding desktop applicatie